Informace LK 02/2007

28. 2. 2007

    Sportovní činnost Lyžařského klubu Veřovice (LKVE)
    Ač to tak nevypadá, tak LKVE je stále v pohybu. Faktem je, že sněhové podmínky přímo v našem areálu nám nepřejí, avšak to neznamená, že by ustal trénink, či jsme se neúčastnili pořádaných závodů.
    Tréninky, pokud to počasí dovolilo, probíhaly minimálně 3x týdně přímo v areálu klubu, případně na náhradních tratích upravených LKVE, zejména v lokalitě Velkého Javorníku a Dlouhé. Protože však došlo k výraznému oteplení, nezbylo, než začít naši sportovní mládež přepravovat k tréninkům do jiných středisek. Probíhala soustředění nejlepších svěřenců Libora Sýkory jak na Pradědu (Jeseníky), tak na Pustevnách (Beskydy).
    Tato náročná příprava byla v měsíci únoru zúročena při závodech, které probíhaly každý víkend (pořadatelé TJ TŽ Třinec, TJ Frenštát pod Radhoštěm, ŠSK Rožnov pod Radhoštěm, TJ Sokol Kněhyně). A kde že se závody konaly? Většina klubů využila pro pořádání závodů dobrých sněhových podmínek v areálu Pusteven.
    A jak to dopadlo?
    Dne 3.2. 2007 pořádala TJ TŽ Třinec závod Hledá se nová Kateřina Neumannová a Krajský přebor Moravskoslezského kraje. Vzhledem k nepříznivým sněhovým podmínkám nezbylo pořadatelům nic jiného, než závod na poslední chvíli přesunout na náhradní tratě do areálu Pusteven. I přesto se podařilo tyto závody velmi dobře organizačně zvládnout a uskutečnit, za nemalého přispění ostatních klubů, kdy nápomocen byl i LKVE (zejména Petr Blažek a Martina Kratochvílová), za což jsme sklidili ze strany pořádajícího klubu poděkování.
    Dařilo se zde i našim závodníkům.

Pokud jde o umístění dne 3.2. 2007, tak zde zejména bodovali:

v závodu HLEDÁ SE NOVÁ KATEŘINA NEUMANNOVÁ (ročníky 96-93)

– mladší žáci – 2km,

    ročník 96 – 2. místo Jan Michálek, 5. místo Michal Šmahlík

– starší žáci – 3km,

    ročník 94 – 4. místo Václav Fojtík
    ročník 93 – 2. místo Daniel Čáň, 3. místo Tadeáš Kučínský

v závodu KRAJSKÝ PŘEBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

– starší žáci – 3km

    2. místo Daniel Čáň, 3. místo Tadeáš Kučínský

– dorostenci mladší – 5 km


    1. místo Karel Planický – přeborník kraje pro rok 2007

– muži a junioři – 10 km

    1. místo Vít Ryška – přeborník kraje pro rok 2007

Jak jsem již informovala v předchozím čísle, do reprezentačního týmu na Evropský olympijský festival mládeže – EYOF ve Španělské JACE v termínu od 19.2. do 23.2. 2007, se nominoval domácí závodník Jan Bartoň (9 násobný Mistr ČR), a to i přes zdravotní komplikace způsobené chřipkovým onemocněním. Zde úspěšně reprezentoval jak Českou republiku, tak samotný klub. Patřil ze 4 českých závodníků ve své kategorii k nejlepším. Na 10 km trati volnou technikou se umístil na 19 místě (závodilo celkem 92 závodníků), kdy na nejlepšího němce Tscharnkema zaostal o 1:18 minuty. Ve štafetách pak naše družstvo skončilo na 6 místě. Pro nezasvěcené jde o závod, který se koná jednou za dva roky a první významný mezinárodní závod mimo území ČR, kterého se může ve své kategorii náš závodník – Jan Bartoň, jako starší dorostenec, účastnit. Jistě byl tento závod pro Honzu samotného velkou zkušeností, kterou v budoucnu určitě zúročí.

O dalším dění případně nových výsledcích Vás budeme informovat příště.

Za LKVE – Taťána Kuzmová

 
Aktuální stav
In-počasí